19. aprill 2022

21.04 eksperimentaalmuusika õhtu

Neljapäeval, 21.04 kl 18 toimub meil eksperimentaalmuusika õhtu ja vinüüli "Vahelüli" esitlus. Kogumik „Vahelüli / The Link Between” koondab uusi palasid kuuelt muusikaliselt koosseisult, mis tõmbavad omanäolisi seoseid eri žanrite ja helimaailmade vahele. 

Esitajatest lähemalt:
Hello Upan tegeleb eksperimentaalse heliimprovisatsiooniga ning kasutades enamasti viiulit sünnivad helipalad käesolevas hetkes. Ta on olnud aktiivne erinevates muusikakollektiivides ning kaasategev mitmetes lavastustes. Viimastel aastatel on ta esinenud sooloimprovisatsiooni ja heliinstallatsiooniga "Heliokuup", tegutsenud regulaarselt eksperimentaalduo Post Horn koosseisus (koos Raul Kelleriga) ning lo-fi helikeelega eksperimenteerivas duos Hello Killu (koos Killu Sukmitiga). Hello kuulub Lokaalraadio koosseisu (koos Katrin Essensoni ja Raul Kelleriga), mis tegeleb radiofoonilise kunsti kui kaasaegse kunsti praktikaga.
https://www.youtube.com/watch?v=F-RzFa5OH5U

Lost Harbours & eleOnora (uue nimega Road To Saturn) on vabaimprovisatsioonilise muusika duo, milles kõlavad abstraktne hääl, akustiline kitarr ja mikrosüntesaatorid.
eleOnora (Eleonora Kampe) on Eesti-Läti päritolu laulja ning häälekunstnik, kelle loomingu fookuses on erinevat vokaalfüüsilist võimekust nõudvate hääletehnikate põimine avangardmuusika sfääris. Tema loomingut kuuleb ka alternatiivse blues’i duos Ringhold.
Lost Harbours on inglise päritolu muusiku Richard Thompson’i free folk alter-ego. Ta osaleb ka Läti post-punk duos Abuses ja on Briti avangardmuusika liikumise Culture as a Dare üks eestvedajaid.
https://dubcthonic.bandcamp.com/album/inner-thread

vmr on vabaimpro ja mürakunsti trio koosseisus Villem Jahu, Martiini, Riho Kall.
Villem Jahu on abstraktsetel elektroonilistel radadel eksperimenteeriv helikunstnik, kes töötab nii sooloartistina kui ka erinevates vabaimpro kooslustes.
Martiini on Tartus baseeruv kitarrist ja elektroonikaga katsetav helikunstnik.
Riho Kall on Tartu helikunstnik, kelle loomingus segunevad leidheli-maastikud ja Lõuna-Eesti pärimusmuusika.
https://synoptik.bandcamp.com/album/8568-m

Liz Wirestring on nüüdisklassika ja vaba jazzi taustaga Eesti harfimängija ning helilooja Liis Jürgensi poolt ellu kutsutud sooloprojekt. Tema muusikapalad on loodud, komponeeritud ja esitatud käesolevas hetkes ning projekt on seega omamoodi laboratoorium ja katsetuste ning õnnestumiste-eksimuste põrandaalune ala.
https://soundcloud.com/lizwirestring

Katariin Raska & Sébastien Grenat on duo, mille keskseteks instrumentideks on saksofon, torupill ja löökpillid. Katariin Raska on Eesti multiinstrumentalist ja improviseerija, kelle projektidel on ühisosa nii folgi ja pärimusmuusika, kui ka vabaimprovisatsiooni ning eksperimentaalmuusikaga.
Sébastien Grenat on jazzi-taustaga trummar Prantsusmaalt.
Katariin Raska:
https://www.katariinraska.com/
Sébastien Grenat:
https://idaidaida.net/.../control-anarchy-kulas-sebastien...

Underground Forest loomingus kohtub autorilaulust ja folgist tõukuv lähenemine muusikale mitmete eksperimentaalmuusika alažanride ja stampe vältiva kõlapildiga. Ühelt poolt on vaheldumisi seatud struktureeritumad ja meloodilisemad ning teiselt poolt abstraktsemad kõla- ja mürapõhised, valdavalt instrumentaalsed palad.
https://undergroundforest.bandcamp.com

TULGE LAINELE!